Försommarresa 2021

Försommarresa 2021, klubbens 6:e blir det 2021. Vi minns den 1:a, Marsliden, 2:a Åre/Skalstugan/Norge, 3:e Leka, 4:e Arjeplog, 5:e Vildmarksvägen.
Denna den 6:e är min absoluta övertygelse blir den bästa i alla avseenden. Boende, resväg till/från samt utflyktsmål. Läs vidare för utförlig info.

Söndagen den 16:e maj är anmälan bindande oavsett orsak. STUGINDELNING LÄNGST NED PÅ SIDAN

För dig med GPS: Klicka här för att öppna länken med rutterna till din GPS
Garmin: Använd Mapsource om du är bekant med den. Om inte, anslut din Garmin till datorn, leta åt mappen ”Garmin”, under den finns en mapp som heter ”GPX”. Flytta dina nedladdade filer dit så dyker dom upp under ”Mina rutter” på din GPS-enhet.

Tomtom – Använd din programvara till datorn för att importera eller gå till mydrive.tomtom.com för att importera gpx-filerna

Målet för resan: Vemdalsskalet i Härjedalen. Alltså lite söderut än tidigare.
Resväg dit – Vi startar från klubben och kör den hojvänliga vägen Sollefteå – Kälarne – Bräcke – Östavall – Ytterturingen – Rätansbyn – Vemdalsskalet. 38 mil.

Väl på plats har vi hyrt alla lägenheter i Rösegården i ”centrala” Vemdalsskalet. Närhet till några restauranger och 10 meter till ICA. Systembolag ligger i Svenstavik så det är nog bäst att ta med sig eget för den som nyttjar starkvaror. Bensin finns i Vemdalen 9 km bort.

Rösegården består av 8 lägenheter och några rum, men vi kan nog räkna med att vi ”äger” stället. Varje lägenhet har två sovrum med totalt 4 st enkelsängar (2 st i resp rum) samt en bäddsoffa i vardagsrummet. I händelse av att det skulle vara svalt så finns bastu i varje lägenhet samt 2 duschar och tvättmaskin om det skulle behövas. Lägenheterna har fullutrustade kök. Balkonger/uteplatser finns i varje lägenhet och på baksidan finns ett gigantiskt trädäck som inbjuder till härlig gemenskap.

Kostnad 780:- /pers (2 nätter) inkl. slutstädning och parkering.
Icke ÖMCC-medlemmar åker med i mån av plats och betalar 950:-/pers

Utflykter – Lördag. Jag tänker att vi kör 2 st alternativ.

Utflykt 1 – Sveriges bästa hojväg? Den här utflykten inbjuder till aktiv körning. Vi kör mot Tännäs där vi stannar till vid Tännäs kyrka, Sveriges högst belägna 640 möh, fortsätter på väg 311, otroligt kurviga vägar med nylagd asfalt mot Högvålen som är Sveriges högst belägna by ner till Sörvattnet. Där svänger vi vänster mot Lofsdalen och kommer fram till Linsell, mysigt litet matställe med husmanskost där det passar bra med lunch. Vi fortsätter hem till Vemdalsskalet. Sträckan tar 3-4 timmar med lite stopp och är 22-23 mil c:a.
Ladda ner rutten till din GPS här!

Utflykt 2 – Vi åker precis som första gruppen mot Tännäs men istället för att vika söderut i Tännäs fortsätter vi rakt västerut mot Norge och kanske världens mest pittoreska samhälle, Röros (känd för inspelningsplatsen ”Pippi Långstrumps jul”). Vi stannar där i 2 timmar för en promenad i den backiga byn där promenaden blir som en historisk resa som för tankarna till sagornas värld. Allifrån Pippi och Madicken för att högst upp i byn få tankarna till ”Nybyggarna” och inte minst Klondike. Ja, har ni inte besökt Röros tidigare så är det dags NU! 32 mil på vägar där vi kan snitta omkring 100 km/h. För den som är sugen på att köra via Högvålen och sörvattnet (utflykt 1) så kan man ta den omvägen på tillbakavägen. Då blir lördagens total 40 mil.

Väl hemma finns alla möjligheter för att få alla att umgås tillsammans, vi ska se om vi inte kan få tända några grillar å duka långbord på det stora trädäcket om vädret och hyresvärden tillåter!

Söndag hemresa. Här brukar folk välja att åka i mindre grupper. Men här kommer tips på vägval som inbjuder till mycket trevliga vägar och omgivningar.
Start i Vemdalsskalet, fortsätt till Svenstavik – Skucku – Bräcke 1 – Bräcke 2 (ja det finns två nära varandra) – Gällö – Rissna – Stugun – Sollefteå och hem. 38 mil.

Bra att veta:
Norge: Medtag pass (för att styrka ditt svenska medborgarskap eller ID-kort som styrker ditt medborgarskap). Medtag reflexväst i packningen (lagkrav).
Boendet: Medtag egna sänglinnen. Städning ingår, men INTE diskning så se till att diska (finns diskmaskin).
Körning: Vi kör zick-zack, håller lagom avstånd. Samtliga i gruppen har ansvar att kolla att bakomvarande hänger med. Vi ”tror” inte att nån stannat för att fota eller kissa. ”Assumptions are the main reasons for fuck-ups” (översättning: Antaganden är den största anledningen till att saker går åt h-e). Vi meddelar varandra om ev. avvikelser. Är dom oplanerade så skickar vi meddelande på Whatsapp. Annars betraktar vi vår resekamrat som hen råkat ut för något.
Vi säkerställer vid hemresa att alla har en resekamrat. INGEN ska behöva åka ensam såvida man inte vill.

Visst hänger du med!?

J60 (Rösegården) J15 Skalsgården
Martin Kjell Conny Johansson
Reijo Pakka Carina Sund
Micke Hallström Paulina Isaksson
Roger Östman Pelle Wågström
Danne Annander Elisabeth Sandgren
J61 (Rösegården) J65 (Rösegården)
Gunnar Mähler Michael Svartsjö 
Elisabet Vincent Mähler Carina Svartsjö
Marita Gereberg Torbjörn Viden
Mårten Kristoferson Marie Pettersson
Kenneth Vallrud Kurt Edin
J12 Skalsgården J66 (Rösegården)
Fredrik Selin Jan Norberg
Anders Bohman Jussi Malinen
Kjell Håkan moström Georg Nordin
Lars Håkansson Bruno Blomqvist
Anders Ljungberg Allan westberg
J13 Skalsgården J67 (Rösegården)
Torbjörn Flodin Jocke Thoren
Lilian Grundberg Kerstin 
Ronnie Vestman Jan Nilsson
Conny Persson Hans Näslund
Susanne Persson Ulf Källman

Väntlista:
S S + J L