Försommarresa 2023

Försommarresa 2023 - Stenö havsbad & camping Söderhamn

Info: Klubbens 8:e försommarresa går 2023 till Stenö camping Söderhamn

 Vi minns den 1:a, Marsliden, 2:a Åre/Skalstugan/Norge, 3:e Leka, 4:e Arjeplog, 5:e Vildmarksvägen 6:e Vemdalsskalet 7:e Sollerön med Mora kniv besök.

Nedresa: Vi reser från ÖMCC fredagen den 10/6 kl 08:00 för den som vill åka i grupp. Vi kommer tillämpa s.k. ”cornerman”. Ett bra sätt att hålla ihop gruppen. Resan ner kommer gå E4 till Sundsvall Njurunda, sedan viker vi av mot Vikarbodarna – Norrfjärden – Jättendal – Bergsjö – Ilsbo – Hudiksvall – Iggesund – Enånger – Lindefallet – Kungsgården – Stenö camping. En härlig MC-väg som bara blir något längre än att åka raka vägen (E4 Hudik – Söderhamn) vilket kan vara ett alternativ för hemvägen om man vill ta den snabba vägen.

Vi har även bokat bord på campingens restaurang på fredag kväll för enkelhetens skull. (Var och en betalar sin egen middag).

Boende: Vi kommer bo i olika stora stugor som har ett litet pentry med 2 kokplattor, TV, dusch och toalett. Blir vi många så finns det utrymme att fylla på. 

Indelning kommer att läggas ut nedan efter anmälningstiden slut. byten ombesörjes mellan Er.

Utflykt lördag: Vi startar från Campingen på lördag den 17/6 kl 09:00 där vi åker ett varv runt Söderhamn och tittar på staden. Vi har bokat in ett studiebesök med guide hos F15 Flygmuseum kl. 10.00. Därefter åker vi till Trollharen fiskrestaurang där vi bokat bord för lunch. Efter lunch åker vi till Ockelbo och Wij trädgårdar för en fika tillsammans med kommunalrådet Magnus Jonsson (Jussis barndomskompis) som berättar om Ockelbo historia och skoter 🙂 Vi åker vidare genom kurvig och rolig väg 272 mot Lingbo och Bergvik för att sedan komma tillbaka till Stenö camping där vi övar lite äventyrsgolf, paddlar eller bara bastar och umgås men gemensam middag vid grillen kanske? ca. 160 km

Pris: 900:- per person (icke medlem, 1300:- och då ingår ett medlemskap, du sparar 200:-), då ingår 2 nätter i campingstuga (medtag eget sänglinne och badkläder). Bastu finns att tillgå. Besöket hos F15 ingår samt frukost lördag och söndag är inkluderat i priset. Vi har även bokat bord på fredag kväll på campngens restaurang (där betalar var och en för sig själv). Betalningen ska vara ÖMCC tillhanda senast 10:e maj. Märk gärna inbetalningen med Försommarresa. (Du hittar PG eller swishnummer längst ned på sidan)

Anmälning till resan: Det görsunder anmälan. Anmälan är bindande efter 5:e maj. D.v.s. anmälningsavgiften behöver betalas efter detta datum oavsett frånvaro orsak. (Det har med våra avbokningsregler att göra).

F.A.Q 

Behövs lakan och örngott? Ja, det måste du ta med dig. Campingen har annars att hyra ut för 110 kr pers
Ingår städning av stugan? Nej, vi ska lämna den i samma skick som när vi kom, ostädat debiteras 700 kr av campingen.
Behöver jag ta med handduk och badkläder? Ja, handduk är alltid bra. Vill du bada och basta så är badkläder att föredra.
Vi är 2 i samma sällskap, är det paketpris? Nej, det är 900:-/person (medlem).
Kostar studiebesöket på F15 något? Nej, det är redan inkluderat och vi gör inget avdrag om man inte vill närvara.
Kostar frukost och middag något? Frukosten ingår, men lunch och middag får man betala själv.
Var finns närmaste Systembolag? I Söderhamn, öppet 10-15 på lördag.
Vad händer om det blir nya restriktioner kring Covid-19 efter anmälningsdatum? Vi utreder, återkommer…
Kan jag och frun/kompisen få egen stuga? Vi gör vad vi kan. Men om det krävs extra stuga/or så får dom som har behovet av ”egen” stuga dela på merkostnaden. Men vi försöker pussla ihop så gott det går.

Stuga 1:

 

Stuga 5:

 

Stuga 9:

 

Stuga 13:

 

Stuga 2:

 

Stuga 6:

 

Stuga 10:

 

Stuga 14

 

Stuga 3:

 

Stuga 7:

 

Stuga11:Stuga 15:

Stuga 4:

 

Stuga 8:

 

Stuga 12: